Registrera närvaro och frånvaro i Fortnox app

I appen kan du registrera närvaro och frånvaro som ska ligga till grund för ditt löneunderlag.
Ska dina tider även ligga till grund för fakturering rekommenderar vi att du istället använder Fortnox Tid.

I appen klickar du på plustecknet och väljer alternativet Närvaro & frånvaro. Härifrån gör du sedan dina registreringar.

Anställda med schema

Om du har ett schema i Fortnox Lön så hämtas den tid som du ska arbeta enligt schemat från kalendariet. Appen utgår sedan från att detta ska vara den arbetade tiden på dagen och det är endast avvikelser från schemat du behöver registrera.

Om du exempelvis jobbat övertid, så klickar du på knappen +Närvaro och gör en registrering för detta.

Blir du exempelvis sjuk så klickar du på knappen +Frånvaro och gör en sådan registrering istället. När du sparat registreringen så uppdateras dagens arbetade tid och under knapparna ser du även de registreringar du har gjort på dagen.

Anställda utan schema

Om du inte har ett schema i Fortnox Lön (till exempel om du är timanställd och jobbar extra) behöver du även registrera den tid du arbetar varje dag via knappen +Närvaro.

Klarmarkera

När du är klar med eventuella registreringar kan du även välja att klarmarkera tiden direkt i appen. Detta gör du genom att klicka på Klarmarkera som du finner längst upp till höger. Du får då välja till och med vilket datum du vill klarmarkera dina tider. Du ser även till och med vilket datum senaste klarmarkeringen gjordes.

Dina registreringar är då låsta för redigering. För att kunna ändra behöver du backa klarmarkeringsdatumet så att dagen inte längre är klarmarkerad.