Kom igång med Swedbank

Om du har Swedbank som bank kan du välja att arbeta utifrån något av nedan arbetssätt. Vi rekommenderar att du använder en automatisk koppling med bankintegration då det ger dig den mest digitala och effektiva lösningen.

Läs mer om hur du kommer igång och arbetar med bankintegration här: Automatisk koppling till Swedbank
Läs mer om hur du arbetar med manuella filer här: Manuell hantering av betalfiler
Läs mer om hur du arbetar helt manuellt här: Manuell registrering av betalningar

FAQ - Vanliga frågor rörande Swedbank

Vilken teckenuppsättning ska jag välja när jag läser in en fil manuellt i internetbanken för första gången?
Svar: ISO-8859-1

Vilket är mitt avtalsnummer för betalningar och när används det?
Svar: Ditt avtalsnummer finns på ditt avtal du skrivit med banken och det brukar vara uppställt så här: 06organisationsnummerB001. Avtalsnumret används för bankintegrationen samt vid utlandsbetalningar som genomförs med manuell filhantering. I Fortnox skriver du in det på ditt bankkonto under Register - Bankkonton.

Hur signerar jag en fil i internetbanken?
Svar: När det finns en fil att godkänna i internetbanken hittar du den här:

Fungerar bankintegrationen med Swedbank även med Sparbankerna?
Svar: Ja, bankintegrationen med Swedbank fungerar med alla Sparbanker förutom Sparbanken Syd. Om du är kund hos en Sparbank måste du välja Swedbank som bank under Register - Bankkonton för att få rätt teknisk lösning i bakgrunden.

Filformat

Filformat som används för för integrationen med Swedbank i Fortnox:

LB används vid manuell filhantering av leverantörsutbetalningar.
LB Återredovisning (Betalningsspecifikation) används för manuell filhantering av leverantörsutbetalningar.
BGMax används för manuell filhantering av kundinbetalningar.
PAIN001 (ISO20022) används för att automatisk sända leverantörsutbetalningar till banken.
CAMT054 används för automatisk återrapportering av kundinbetalningar och leverantörsutbetalningar.
Transaktionsrapport används för manuell uppladdning av kontoutdrag till “Stäm av konto”.
MT940 används för att automatiskt få kontoutdraget inläst till “Stäm av konto”.
Autogiro-filer (BG-filer med ny layout) används i Fortnox Autogiro.
KI-filer används för att skapa löneutbetalningar.
SUS-filer används för att skapa löneutbetalningar.