Skicka in underlag i Fortnox App

Du kan använda Fortnox App för att skicka in underlag till bokföringen så som kvitton, leverantörsfakturor och verifikationer. Dessa skickas in i Fortnox och läggs i respektive inbox i din Arkivplats eller Lagringsyta.

Man kan skicka in bokföringsunderlag på olika sätt i appen:

Ta en bild direkt i appen

Gå till plusmenyn, tryck på Skicka in underlag, ta en bild och tryck på pilen för att skicka.

Startsida_med___tecken_markerat.jpeg 2._Skicka_in_underlag_markerat.jpeg

Om du vill skicka in tex en faktura som består av flera sidor, kan du efter att ha fotat första bilden trycka på ikonen med ett litet plus nere i vänstra hörnet, så kan du fota sida 2 osv. När du är klar med dokumentet/fakturan skickar du iväg den med pilen som ett dokument.

IMG_0337.jpg  IMG_0339.jpg

Skicka in en bild som finns sparad på telefonen

Tryck på ikonen längst ner till vänster som ser ut som ett litet foto.

Skicka in en pdf via appen

Öppna pdf:en med Fortnox app. Detta kan se lite olika ut på olika telefoner, men om du klickar på pdf:en brukar du kunna välja “Öppna med” eller liknande. Välj Fortnox, så kommer pdf: en att läsas in i den vanliga vyn för Skicka in underlag i appen, och du kan sedan skicka in den enligt ovan.

Om valet att öppna med Fortnox inte dyker upp när du klickar på pdf:en i mailet, kan detta bero på en inställning du har i din telefon att alltid använda ett visst program för att öppna pdf:er. När pdf:en har öppnats brukar det finnas ett val någonstans i programmet att öppna eller dela pdf:en med ett annat program, och där kan du då välja Fortnox.

Skicka in underlag via app för fakturatolkning

Har ni som företag inställt att dokument ska skickas per automatik till fakturatolkning (Inställningar - Leverantörsfakturor - Digitalt flöde fakturatolkning), så kommer alla underlag som skickas in via appen som leverantörsfaktura per automatik att skickas iväg för tolkning. För att det ska fungera behöver användaren som fotar kvittot ha licensen Bokföring.
Saknar användaren licensen Bokföring kommer underlaget hamna under Leverantörsfakturor - Skicka för tolkning, och en användare med åtkomst till den här vyn kan då manuellt skicka iväg dokumenten för tolkning.