Rapportera inbetalning eller avsluta hantering av restbelopp

Har du fått betalt direkt till dig för en faktura skickad med Fakturaservice, eller ligger det kvar ett restbelopp som du vill skriva bort?

Klicka på den lilla symbolen av en domarklubba vid fakturan.

I rutan som öppnas väljer du Rapportera inbetalning högst upp till höger.

I den nya rutan som öppnas kan du avsluta hanteringen av det belopp du anger.

Du får nu en bekräftelse på att din rapportering är på väg till oss.

Samt en fråga om du även vill bokföra en inbetalning på fakturan.

Vet du redan nu hur du vill bokföra händelsen, väljer du Ja (annars kan du alltid bokföra händelsen senare via Inbetalningar).

Har du rapporterat inbetalning på grund av att du fått en betalning från kunden direkt till dig, bokför du betalningen direkt mot det konto pengarna kommit in på.

Vill du däremot boka bort fakturasaldot mot ett annat konto, ändrar du beloppet i rutan "Betalt i sek" till 0:- (eftersom 0:- blivit betalt), och klickar sedan på bokstaven B till höger om nollan.

I den nya rutan väljer du ett eller flera bokföringskonton du vill skriva bort fakturabeloppet mot, och klickar på Spara.

Därefter är det bara att klicka på bokför, så är bortskrivningen bokförd.