Fortnox Användarstöd

Leverans av fakturor

E-post eller utskrift

För att göra det så smidigt som möjligt när du fakturerar kan du lägga in fakturaleveranssätt i kundkortet.
Detta lägger du in under Register - Kunder - Aktuell kund - Faktureringsuppgifter - Faktura.
Fyll i e-postadressen och välj e-post eller utskrift. Då ligger det förvalt när du skickar fakturor även med Fakturaservice.

 

kundkort.jpg

 

Väljer du att fakturorna ska skickas ut via e-post kontrollerar vi att e-postmeddelandet kommer fram. Vi kan också se när och hur många gånger din kund öppnat e-postmeddelandet.
Om ett e-postmeddelande inte kommer fram på grund av t.ex felaktig e-postadress skickas fakturan istället om som brev.
Observera att det inte syns ifall en faktura till exempel hamnar i spamfiltret hos mottagaren, utan vi kan endast kontrollera att vi inte får något felmeddelande från mottagarens e-postserver.

 

A- eller B-post

Om du har valt att skicka dina fakturor via post skickas de som standard ut med B-post via antingen Posten eller Bring, beroende på vilket postnummer din kund har.
Fakturor som skickas med Fakturaservice innan klockan 13.00 postas i regel samma dag.
Om du vill att dina fakturor istället ska skickas via A-post kostar det 2 kr extra per utskick. Om du är intresserad av detta så maila till finans@fortnox.se så hjälper vi dig att ändra till A-post för kommande fakturor.


Bilaga

Vill du skicka med en generell bilaga med alla dina fakturor kan du maila den i PDF-format till finans@fortnox.se så lägger vi in den till dig. Att skicka med en bilaga kostar 1 kr per mail, och för ordinarie postgång blir priset 2 kr för första sidan och 1 kr för varje efterföljande sida.