Aktivera automatisk fakturatolkning

Olika sätt att få dina fakturor direkt in i programmet

Ta emot e-postfakturor direkt i Fortnox
Ta emot pappersfakturor direkt i Fortnox
Aktivera e-faktura i Fortnox

Skicka fakturor för tolkning

När du fått in dina leverantörsfakturor till lagringsplatsen, så bifogas fakturan som en bild som du kan se när du skapar en ny leverantörsfaktura inne på leverantörsfakturavyn. Du kan även se dem under Skicka för tolkning.

Istället för själv att knappa in alla uppgifter manuellt så kan du få systemet att göra det åt dig. Det kallas för fakturatolkning. Läs mer om fakturatolkning här.

Gå till Skicka för tolkning och välj vilka fakturor som du vill få tolkade.

Få fakturorna tolkade automatiskt

Vill du att tolkningen av inkomna fakturor ska ske helt automatiskt så klickar du på Inställningar, kugghjulet uppe till höger. Klicka sedan på Leverantörsfakturor och välj Digitalt flöde - fakturatolkning.

Här väljer du Ja i Skicka automatiskt inkomna fakturor för tolkning.

Klicka sedan på Spara.

När du gjort denna inställning kommer fakturan automatiskt att skickas iväg för tolkning. När den är tolkad kommer den att visas under fliken Inkomna fakturor. Markera fakturan och klicka på Skapa fakturor.

Läs mer om att Hantera inkomna fakturor