Ta emot e-postfaktura direkt i Fortnox

Be leverantörerna maila fakturor till din unika e-postadress

Be dina leverantörer att maila sina fakturor direkt in till ditt Fortnox-program.

Som kund till Fortnox har du en unik e-postadress för leverantörsfakturor, och den är inbox.lev.nnnnn@arkivplats.se, där nnnnn är ditt användar-ID.

Du hittar även e-postadressen under Inställningar - Leverantörsfakturor - Digitalt Flöde-Fakturatolkning.

Eller inne på en leverantörsfaktura i vyn för att koppla bilder.

Ge denna adress till dina leverantörer så kan de maila sina fakturor direkt in till ditt program.

För att kunna skickas in i Fortnox måste fakturorna vara i ett av följande format: PDF, TIFF, TIF eller JPEG. Maximal storlek är 2,5MB per fil.

Godkänn avsändaren

Första gången du får ett mail från en leverantör behöver du godkänna leverantörens adress som avsändare. Detta gör vi för att säkerställa att du inte får in spam och dylikt i programmet.

Du får en notis vid klockan uppe till höger i programmet, om att det finns en ny leverantör att markera som betrodd.

Klicka på notisen och godkänn eller avvisa avsändaren. Härefter kommer fakturan som avsändaren har bifogat in i Fortnox.

Få fakturan registrerad via Fakturatolkning

När fakturan har kommit in i Fortnox, så ser du den under fliken Skicka för tolkning, eller som en bild vid den orangea knappen inne på en ny Leverantörsfaktura.

Vill du slippa mata in fakturan manuellt, och istället få fakturan tolkad och registrerad automatiskt i programmet, så kan du Aktivera automatisk fakturatolkning.

Om du vill veta mer om hur vi lagrar inkomna fakturor så kan du läsa mer om lagringsplatsen här.