Förändring gällande avsändare för e-postutskick

När du väljer att skicka en offert, order eller faktura till dina kunder via e-post från Fortnox har det tidigare funnits möjlighet att lägga in en egen avsändare via inställningarna. Fler och fler e-postleverantörer ökar sin säkerhet och kontrollerar så att den som skickar e-postmeddelandet är den rätta avsändaren. Detta gör att färre e-postmeddelanden som skickas från Fortnox kommer fram när en egen e-postadress används som avsändare.

För att vi ska kunna kontrollera att de e-postmeddelanden som skickas från programmet kommer fram till mottagaren så kommer vi nu alltid att skicka e-postmeddelanden med en @fortnox.se-adress som avsändare. Möjligheten att lägga in en egen avsändare kommer även att försvinna och ersättas med att adressen redan är ifylld.

För att mottagarna ska kunna svara på de e-postmeddelanden som skickas, kommer det att finnas ett nytt fält i Fortnox som heter Svarsadress. Detta är den e-postadress som kommer användas om mottagaren väljer att svara på det e-postmeddelande som de tagit emot.

Detta gäller för utskick av offert, order och faktura via e-post.

Företagsnamnet skrivs ut som namnet på avsändaren och adresserna som kommer att användas som avsändare är följande:
* Offerter skickas med offert-no-reply@fortnox.se
* Ordrar skickas med order-no-reply@fortnox.se
* Fakturor skickas med faktura-no-reply@fortnox.se
* Påminnelser skickas med paminnelse-no-reply@fortnox.se

Ex: Företagsnamn AB <faktura-no-reply@fortnox.se>