Nyheter 2019

Fortnox Lön

Möjligt att lägga en kommentar på redovisningsperiod för Arbetsgivardeklaration på individnivå
Du kan nu lägga en kommentar för internt bruk på en redovisningsperiod under Lönekörning - Arbetsgivardeklaration.

Ändrad benämning på datumfält i personalregistret som används när anställd slutar
För att förtydliga för dig som användare har vi ändrat benämningen på datumfälten som används när en anställd slutar i personalregistret.

Fältet som tidigare benämndes Slutat benämns nu Anställd t.o.m. Det är detta fält som programmet använder sig av vid beräkningar.
Fältet som tidigare benämndes Anställd t.o.m benämns nu Preliminärt anställd t.o.m

Inställning för karens på anställd
I Fortnox Lön kan du på personalkortet ställa in om det är så att det inte ska genereras karensavdrag/karensdag på en anställd. Inställningen gör du på fliken Löneuppgifter på personalkortet under Register - Personal.

Fortnox Fakturering samt Offert&Order

Förändring gällande avsändare för e-postutskick
Då fler och fler e-postleverantörer ökar sin säkerhet och kontrollerar så att den som skickar e-postmeddelandet är den rätta avsändaren, kommer alla e-postmeddelanden som skickas från Fortnox Offert&Order och Fortnox Fakturering nu alltid att skickas med en @fortnox.se-adress som avsändare. Detta för att försäkra att alla e-postmeddelanden når sin mottagare.

Fortnox CRM

Synka offerter med Fortnox Offert & Order
Med valet att synka Fortnox CRM med Fortnox Offert & Order skapas det från affärsmöjligheten i CRM automatiskt upp ej skickade offerter. Detta när affärsmöjligheten eller Säljtavlan sätts till Erbjuden (50%). Likaså skapar en ny offert en affärsmöjlighet för komplett översikt i CRM. När affärsmöjligheten blir vunnen (100%) blir offerten låst och en order skapas upp. Om du inte använder Fortnox Offert & Order eller vill skräddarsy din offert i större utsträckning kan du fortsatt använda dig av de dokumentmallar för offerter som finns i Fortnox CRM.

Fortnox Bokföring

Automatiska Valutakurser
Du som arbetar med annan valuta än SEK kan numera få dina valutakurser uppdaterade helt automatiskt. Kurserna som uppdateras hämtas från Riksbanken. För att aktivera automatiska valutakurser går du till Inställningar - Leverantörsfakturor/ Fakturering - Valuta och slår på funktionen.

Koppling till din bank
I dagsläget kan du som är kund hos Handelsbanken, Nordea, SEB eller Danske Bank ha en automatisk koppling till din bank. Nu blir det enklare att se om kopplingen på ditt bankkonto är aktiv, då det kommer stå utskrivet på respektive konto om bankkopplingen är aktiverad. Detta gäller alla bankkopplingar utom Nordea, status även för Nordeas konton kommer längre fram.

Fortnox Kvitto & Resa/Kvitto & Resa plus

Förbättring av Milersättning

Avståndet för milersättning kan beräknas med Google Maps och visas då i en kartvy. Du kan välja mellan olika rutt-alternativ med "via-orter", och välja om det är en tur- & returresa.

Traktamenten och kostförmåner 2019

Nivåerna för skattefri ersättning gällande traktamente utrikes och kostförmåner är uppdaterade enligt lista från Skatteverket för 2019.