Anonymisera - Anställd

Genom att anonymisera personuppgifter kommer:

1. Personliga uppgifter på personalkortet tas bort
2. Fritextfält på personalkortet töms
3. Anställnings-ID ändras till ett anonymiserat

Information på skapade lönebesked anonymiseras ej.

De fält som anonymiseras på personalkortet när du anonymiserar en anställd är:

- Personnummer
- Förnamn
- Efternamn
- Adress
- Adress 2
- Postnummer
- Ort
- Land
- Telefon
- Mobil
- E-post
- Språk lönebesked
- Clearingnummer
- Kontonummer
- Infotext
- Befattning
- Bilnamn
- Bilkod
- Bil
- Registreringsnummer
- Kategori
- Personaltyp
- SSYK
- NYK14

För att anonymisera en anställd:

1. Gå till register och välj personal. Inne på personalkortet finns en knapp som heter Anonymisera.
2. Tryck på knappen och du blir då informerad om anonymisering och GDPR samt konsekvenserna av att anonymisera. Markera att du vill anonymisera den anställde.
3. Den anställde får ett nytt anställnings-ID och sätts som inaktiv.

För att radera löneår måste du tilldelas en speciell behörighet. Genom att radera löneåret kommer den personliga datan på lönebeskedet tas bort.