Hantera endagsförrättning / endagstraktamente i Kvitto & Resa

Endagsförrättning, vilket ofta även kallas endagstraktamente, är en resa utan övernattning. Det är skattepliktigt, precis som vanlig lön.

För att aktivera endagsförrättning i Kvitto & Resa behöver du som är administratör i Kvitto & Resa först gå till Inställningar.

Klicka på pennan vid Traktamente för att öppna inställningarna för era traktamenten. Klicka sedan på Avancerade inställningar nere till vänster för att hantera Endagsförrättning.

Markera sedan rutan Tillåt Endagsförrättning. Då används Skatteverkets regelverk för skattefria traktamenten gällande tider och ersättningar för heldag och halvdag.

För mer information gällande tider och belopp, klicka här:
Skatteverket: Traktamente

Läs mer här: Traktamente i Fortnox Kvitto & Resa