Hantera endagsförättning i Fortnox Kvitto & Resa

Följ

Endagsförättning vilket ofta kallas endagstraktamente dvs. en resa utan övernattning är skattepliktigt, precis som vanlig lön. Många arbetsgivare väljer att ändå betala ut ersättning till den anställde för sådana resor vilket enkelt hanteras i Kvitto & Resa.

För att slå på endagsförättning i Kvitto & Resa behöver du som är administratör i Kvitto & Resa först gå till inställningarna.

Klicka på pennan vid traktamente för att få upp inställningarna för era traktamenten. Klicka sedan på Avancerade inställningar nere till vänster för att hantera Endagsförättning.

Bocka sedan i bockrutan Tillåt Endagsförättning. Då används Skatteverkets regelverk för skattefria traktamenten gällande tider och ersättningar för heldag och halvdag.

* Heldag med ersättning 230kr. Resan inleds före kl. 12.00 och avslutas efter kl. 19.00
* Halvdag med ersättning 115kr. Resan inleds före kl. 12.00 och avslutas efter 19.00 eller inleds före kl. 09.00 och avslutas före 19.00.

Om du vill justera detta för er organisation så kan du klicka i Anpassade regler. Då kan du ändra ersättningsbeloppet samt styra på antalet timmar istället för exakta klockslag.