Synka din kalender med Fortnox CRM

Följ

I Fortnox CRM kan du hålla din kalender och möten i Fortnox CRM automatisk i synk med varandra. Därigenom spar du tid och har alltid informationen lättillgänglig var och när som helst. Dessutom får du full historik på hantering av dina företag och kontaktpersoner och kan koppla mötena till specifika affärsmöjligheter eller kampanjer. Därigenom kan du effektivt driva på dina affärer, läs mer om möten i Fortnox CRM här. Du kan också samarbeta med kollegor med hjälp av den delade kalendervyn för dina kundmöten som du kan läsa mer om här.

Kalendersynk är en tilläggstjänst som har stöd för Microsoft Office 365 och Microsoft Exchange (2016 on-premise).

Kalendersynk med Google Calendar kommer även möjliggöras inom kort.

Synkningsförfarandet
Synkningen fungerar både om du får en inbjudan från kund eller själv bjuder in. För att använda tjänsten optimalt bör du ha som regel att själv alltid skapa inbjudan till kollegor & kunder från Fortnox CRM. Vad som då händer beror på om du har ställt in om mötesinbjudningar ska skickas automatiskt från Fortnox CRM när du bokar in ett möte med kollegor & kunder.

Möten som du inte skickar och t.ex. kommer från kunden skickas in från kalendern till Fortnox CRM. Där försöker de matchas till korrekt bolag utifrån deltagarens epostadress. Finns epostadressen upplagd i Fortnox CRM kommer företaget och kontaktpersonen kopplas till mötet.

Även återkommande möten kan synkroniseras automatiskt, dessa går dock att stänga av separat.

Inställningar
Har du beställt kalendersynk till Fortnox CRM hittar du som systemadministratör inställningarna för att komma igång under CRM-inställningarna uppe till höger.

Har du beställt kalendersynken och skulle vilja det hittar du den under tilläggsbeställningar.

I CRM-inställningarna väljer du först om du vill aktivera Microsofts kalenderfunktion att synka mot. När du klickat på Exchange kommer du till en dialog där du aktiverar kalendern högst upp till höger.

• Bestäm vilken mötestyp som möten ska ha när de skapas in i Fortnox CRM från Exchange.
  • Välj att exkludera återkommande möten från synkroniseringen.
  • Bestäm om anteckningar från Fortnox CRM ska synkroniseras till mötet i Exchange.
  • Välj om mötesinbjudningar ska skickas automatiskt från Fortnox CRM när du bokar in ett möte med kollegor & kunder.