Hitta nya kunder med Bisnode

Fortnox CRM är bäst om det finns potentiella kunder att bearbeta! Med Bisnode kan du enkelt hämta hem företagskort för alla nordiska bolag berikat med bl.a. omsättning och kreditvärdighet. Genom att ange sökkriterier hittar du just de företag du är intresserad av att bearbeta.

Bisnode är en tilläggstjänst till Fortnox CRM.

Se gärna vår film om hur du arbetar med att hitta flera nya kunder:

Hitta nya kunder
När du klickat in dig på fliken Företag finner du knappen Hitta Nya Kunder. Där kan du söka fram företag med kvalitativ information från Bisnode. Med tilläggstjänsten Bisnode kan du varje månad hitta 100 nya företag per användare i Fortnox CRM.

Bisnode är en företagsdatabas som innehåller alla nordiska bolag och dessutom information om företag i Tyskland, Österrike och Schweiz. När man hämtar hem ett företag får man det även berikat med kreditvärdighet, omsättning och befattningshavare. Från Bisnode kan du alltså läsa in färdiga kundkort där du får komplett information såsom företagets organisationsnummer, branch, adresser, telefonnummer, omsättning, kreditvärdighet, antal anställda och vissa kontaktpersoner.

Varje licens ger varje månad 100 nya företag eller uppdateringar av ett befintligt företag, så kallade krediter. Ni får alltså påfyllning av 100 krediter per CRM-licens till en gemensam pott varje månad, men dessa krediter är bara giltiga under 3 månader. Skulle era krediter ta slut, till exempel om ni vill göra en större insats för att hitta nya kunder, så finns det möjlighet att köpa till fler krediter via Fortnox Support. Extra krediter tillförs den gemensamma potten men dessa krediter har ingen begränsning i giltighetstid.

När du vill hitta relevanta företag kan du filtrera din sökning i 3 steg. Först väljer du vilken/vilka branscher du vill ha företag från. Som bilden visar nedan kan man lägga till flera branscher i sin sökning.

Du kan även filtrera på antal anställda på företaget och deras omsättning. Detta filter görs i ett intervall där man drar i reglagen för att ställa in max och min läge.

Det sista filtret innebär att man ställer in vart företagen befinner sig. Här kan du även klicka i att enbart hämta företagets huvudkontor.

När du känner dig nöjd med sökningen kan du se ett urval av företagen i listan till höger sida.

Ifrån sökresultatet sätter du sedan markeringar till vänster på raden för det/de företag du vill lägga till. Klicka sedan på Lägg till x företag längst upp ovanför listan.

När du valt att lägga till det eller de företag som du fått från din sökning med valda kriterier, så får du upp en ny dialogruta där du behöver ställa in några fält innan företaget/företagen skapas upp i ditt företagsregister.

När du lagt in din information om de företag du valt ut och klickat knappen för att lägga till dem, hämtas företagets/företagens information upp från Bisnode och läggs upp i ditt företagsregister.