GDPR i Fortnox CRM

Följ

Registerutdrag
I Fortnox CRM är det enkelt för er som är personuppgiftsansvarig att förmedla de uppgifter som lagras om era kontakter i Fortnox CRM. Med hjälp av en särskild rapport på kontakten kan du exportera uppgifterna i ett smidigt rapportformat som inkluderar samtliga relaterade uppgifter, t.ex. aktiviteter, möten, etc.

Öppna först upp kontaktpersonen, t.ex. genom att klicka på den i listan på företaget eller under fliken kontaktpersoner. Uppe till höger finner du det gula plustecknet, därunder finns alternativet att exportera personuppgifter.

Exportera_persondata.png


Radering av personuppgifter
Radering av personuppgifter för en kontakt eller ett företag kan enkelt göras genom att klicka på soptunnan på kontaktpersonen eller företaget.

Notera att om man väljer att ta bort ett företag tas även all data kopplad till företaget bort såsom aktiviteter, kontaktpersoner och försäljning. I bekräftelsedialogen som dyker upp visas vilken relaterad data som finns så du kan ta ställning till om du vill radera den. 

Ba_ttre_radera_fo_retag.png

Ett alternativ är att manuellt anonymisera data för att fortsättningsvis se att ni haft t.ex. en aktivitet med företaget men inte med vem.  

 


Syfte med bearbetning
På kontaktkortet i Fortnox CRM kan ni ange syftet till varför ni lagrar information om personen. Som systemadministratör kan ni lägga upp ett sådant fält som fria fält under kontaktpersoner och även bestämma om fältet ska vara obligatoriskt att fylla i. Läs mer om fria fält här.