Smarta funktioner i Fortnox CRM

Följ

Här ges en förklaring av några smarta funktioner i Fortnox som du kan använda dig av för att nyttja programmet på bästa sätt. Det handlar mycket om hur du enkelt hittar och navigerar i CRM-specifika funktioner:

• Sökning
    • Global sök
    • Snabbsök
  • CRM-notiser
  • Delad kalender
  • Senaste företag
  • Infoga signatur
  • Visa användare med bild

Sökning
Det finns två sätt att söka i Fortnox CRM, du kan göra en global sökning efter allt i Fortnox CRM eller använda snabbsök i listorna.

Global sök
Global sök söker i allt i hela Fortnox CRM, alltså inte bara unikt på den lista/flik du står i.

Snabbsök
Snabbsök är bra om du vet vilken lista du vill söka i, t.ex. om du letar efter en viss aktivitet eller ett visst företag. Dessutom kan du välja vilka kolumner som sökresultatet skall visa, läs mer om att ändra kolumner i listan och spara vyer här.

CRM-notiser
CRM-notiser visas under symbolen till höger om den globala sökningen. Där visas händelser som skett i Fortnox CRM gällande försäljning och masshantering. Det kan t.ex. vara när man avslutar en affärsmöjlighet som vunnen, när man exporterar en lista på företag, när man hämtar hem flera företag från Bisnode eller när man snabbskapar aktiviteter.

Delad kalender
Eftersom alla kalendrar i Fortnox CRM automatiskt finns tillgängliga som delade kan du och dina kollegor samarbeta effektivt med kundmöten.

Klicka på ett datum i kalendern i menyn till vänster för att komma till kalendern.

Klicka på veckonumret för att se hela veckans kalender. Klicka på arbetsvecka om du vill frigöra mer plats genom att dölja helgdagarna.

För att se dina kollegors kalendrar går du till drop-down menyn Användare till höger. Välj inställningen Samtliga användare för att se alla användares kalendrar i en samlad kalendervy. Alternativt kryssa i de användare vars kalendrar du vill visa samtidigt.

Senaste företag
För att snabbt navigera till de företag du senast besökt kan du använda dig av snabbmenyn Senaste företag under kalendern i vänsterkolumnen.

Borttagningslogg
I inställningarna hittar du som systemadministratör en logg på all information som tagits bort. Här har du en lista på det som har tagits bort i systemet. Denna lista kan du filtrera på datum, händelse och användare.

Du kan också använda dig av det fria sökfältet och söka efter det som du misstänker är raderat.

Infoga signatur
För att snabbt kunna fylla i vem och när som gjorde en anteckning finns det en smidig snabbknapp för detta vid alla anteckningsfält. Denna funktion är viktigt att man använder sig av om man samarbetar flera stycken på kunderna eller bearbetar dem under längre tid.

Visa användare med bild
Ansvarig, historik, med mera visas ofta med en ikon med användarens initialer. Genom att byta ut denna mot en bild kan du göra Fortnox CRM lite mer personligt. Gå till CRM-inställningarna och klicka på Min profil. Om du håller över initialerna kan du välja att ladda upp en bild, välj en kvadratisk bild med motivet i centrum för bästa resultat.