De fem vanligaste frågorna - iZettle

Följ

Fråga: Går det få in bokföring från iZettle även innan vi aktiverade iZettle i Fortnox?

Svar: Detta är absolut något vi kan hjälpa till med så länge det är i det aktuella räkenskapsåret. Skicka in ett mejl till supporten via hjälp upp till höger när ni är inloggade i Fortnox. Skriv att ni önskar att vi hämtar information från iZettle och vilken period det gäller.

Fråga: Kan man ha fler konton för exempelvis försäljning 25%?

Svar: I dagsläget kan man inte ha fler konton per kategori. Behöver du bokföra upp exempelvis försäljningen på flera olika konton för 25%, är detta något ni gör via manuella verifikat eller gå in på verifikatet som skapats från iZettle och sedan ändra.

Fråga: Går det få med kostnadsställe och projekt vid synkning?

Svar: Det är inget som kommer med utan det behöver man justera manuellt.

Fråga: Hur fungerar fakturering via iZettle och vad kommer över?

Svar: Det som bokförs i programmet är betalningen från iZettle till dig. Det innebär att ni behöver skapa ett manuellt verifikat för att boka upp försäljningen mot iZettles likvidkonto.
Fakturorna som skapas i iZettle kommer inte över till faktureringsprogrammet.

Fråga: Kan man få lagret uppdaterat vid försäljning i iZettle?

Svar: Vi hämtar enbart upp bokföring från iZettle och lagerförändringar behöver ni manuellt ändra om försäljningen gjorts via iZettle.

Fråga: Bokföringen stämmer inte överens med iZettle.

Svar: För att stämma av detta finns det två rapporter i iZettle som ni kan ta ut. Den ena heter kvitton och kan hämtas enligt instruktionerna du finner här. Den används för att stämma av er dagskassa.
Du kan även använda dig av rapporten kontohändelser som används för att stämma av transaktionsverifikaten.
Om er bokföring för iZettle är i en separat serie så kan ni i Fortnox ta ut rapporten som heter verifikationslista. Då får ni fram hur verifikaten ser ut och kan enkelt stämma av mot rapporterna som ni tog ut från iZettle.

Fråga: Går det att använda iZettle Pro?

Svar: Nej, vi har inte stöd för att läsa in bokföring till Fortnox om man använder sig av iZettle Pro.