Kampanjer

Följ

I Fortnox CRM är kampanjer ett sätt att samla ihop till exempel företag eller kontakter för att sedan kunna bearbeta dem i grupp. Det kan vara för olika typer av ändamål, det skulle kunna vara en bred marknadsföringskampanj eller en segmentering av företag att kontakta.

Då kan man skapa en kampanj där man söker fram och lägger till t.ex. alla företag i en viss branch i en viss stad, som inte har tidigare affärsmöjligheter på sig. Denna kampanj skulle sedan kunna lämnas över till en eller flera ansvariga säljare.

Kampanjer i Fortnox CRM skapar du under fliken kampanjer och klickar på den oranga knappen skapa kampanj. Kampanjer kan även skapas genom att klicka på + tecknet längst ute till vänster och välja att skapa en ny kampanj.

När man lägger till en kampanj måste man fylla i nedan information om kampanjen och spara.

Koppla kampanjen till CRM-data
När du har skapat din kampanj har du möjligheten att koppla den till aktiviteter, möten, affärsmöjligheter, försäljning, företag och kontaktpersoner. Förutom att samla ihop datan under kampanjen så framgår det då också tydligt på den relaterade datan t.ex. en aktivitet vilka kampanjer den är bidrar till. Kopplar man t.ex. försäljning till en kampanj kan man använda försäljningsrapporten grupperat på kampanjer för uppföljning.