Fortnox Användarstöd

Skapa företag i CRM

Företag i Fortnox CRM utgörs av företag som du bearbetar för att sälja till, både potentiella kunder även kallade prospekt och kunder som du redan har en affär med. 

Skapa företag

Om du är i kontakt med ett nytt företag som inte lagts upp i Fortnox CRM lägger du till detta genom att klicka på Företag under plustecknet i vänstermenyn.

 


1-skapa_nytt_fo_retag.png

När du skriver in företagets namn eller organisationsnummer görs samtidigt en sökning. Dels söks det efter företag som redan finns upplagda i Fortnox CRM för att undvika dubbletter, dels söks det mot ett företagsregister från Bisnode. Om du inte vill använda någon sökträff klickar du på länken Lägg in företaget manuellt. Då får du upp ett tomt kundkort och kan fylla i alla uppgifter manuellt. När du lägger upp ett nytt företag blir du automatiskt kontoansvarig för det.2._Skapa_nytt_fo_retag.png

Hämta företag från Bisnode

Bisnode är en företagsdatabas som innehåller alla nordiska bolag och dessutom information om företag i Tyskland, Österrike och Schweiz. När man hämtar hem ett företag får man det även berikat med kreditvärdighet, omsättning och befattningshavare. Från Bisnode kan du alltså läsa in färdiga kundkort där du får komplett information såsom företagets organisationsnummer, branch, adresser, telefonnummer, omsättning, kreditvärdighet, antal anställda och vissa kontaktpersoner. För att hämta ett företag klickar du på företagsnamnet under Bisnode och bekräftar hämtningen. Notera att det ingår ett begränsat antal hämtningar, skulle du behöva fler kan systemadministratören enkelt beställa till tilläggstjänsten för Bisnode.
Läs mer här: Hitta nya kunder med Bisnode

 

Från företag till kund

När du skapar ett företag i CRM så är det först bara ett prospekt som potentiellt kan bli en kund. När du sedan vunnit en affär och skapat en faktura eller en order så skapas företaget automatiskt som en kund i Fortnox kundregister. Det går även att skapa kunden i kundregistret med knappen Skapa kundnummer på företagskortet.Skapa_kundnummer.png

 

Uppdateringar som görs på gemensamma fält på kunden i kundregistret slår då igenom även på företaget i Fortnox CRM och vice versa. Följande fält är gemensamma dvs. finns i både Fortnox CRMs företagslista och i Fortnox kundregister och hålls uppdaterade sinsemellan:

 

Företag i Fortnox CRM Kundregister i Fortnox
Org. Nr Org-/Personnummer
VAT-Nummer VAT-Nummer
Faktura-epost E-post
Betalningsvillkor Betalningsvillkor

Faktureringsadress
Adress
Postnummer
Stad 

Fakturaadress
Postnr (faktura)
Ort (faktura)

Leveransadress
Adress
Postnummer
Stad  

Leveransadress
Postnr (leverans)
Ort (leverans)

Besöksadress
Adress
Postnummer
Stad 
Besöksadress 
Postnr (besök) 
Ort (besök)