Mål & budget

I Fortnox CRM kan du lägga in mål och budget gällande faktisk försäljning och säljaktiviteter för att följa upp hur företagets försäljningsarbete går. Målen och budgeten kan du följa upp i rapportcentret samt i säljtavlan för en snabb överblick, för att läsa mer om säljtavlan, klicka här.

För att lägga upp mål och budget i Fortnox CRM klickar du som är systemadministratör i Fortnox på Fortnox CRMs inställningar som du finner längst upp till höger när du är i Fortnox CRM.

I inställningarna finner du Mål och Budget under rubriken CRM, där kan du lägga in aktivitetsmål och försäljningsmål.

Aktivitetsmål
Här fyller du i dina säljares måndagsbudget för mötes och aktivitetsmål som du sedan kan följa upp i era rapporter. Detta är användbart för att kunna följa upp ditt teams resultat.
aktivitetsmål kan du lägga upp på alla olika aktivitetstyper som ni använder er av. Vilken aktivitetstyp du ska lägga in mål på väljer du vila fältet aktivitetstyp, ovanför listan.
Du kan välja att se alla användare eller enbart välja att se åt gången. Vilken användare du vill lägga in aktivitetsmål på väljer du i fältet Användare/Roll ovanför listan.

Om du aktiverar funktionen visa föregående års resultat kan du under tiden du lägger in budgeten jämföra med var personen gjorde föregående år samma period. Det kan ge dig en fingervisning om budgeten är för lågt eller högt satt.

Har ni samma budget på en användare under flera månader kan du arbeta effektivt här. Använd då pilen för att kopiera budgeten i det fält du står i till framtida månader för den användare.

Försäljningsmål
Via försäljningsmål i Fortnox CRM kan du sätta tydliga resultatmål till dina användare genom att lägga in deras budget. Resultatet kan följas upp i Säljtavlan och i rapporter.
Du kan välja att se alla användare eller enbart välja att se åt gången. Vilken användare du vill lägga in aktivitetsmål på väljer du i fältet Användare/roll ovanför listan.

Om du aktiverar funktionen visa föregående års resultat kan du under tiden du lägger in budgeten jämföra med var personen gjorde föregående år samma period. Det kan ge dig en fingervisning om budgeten är för lågt eller högt satt.

Har ni samma budget på en användare under flera månader kan du arbeta effektivt här. Använd då pilen för att kopiera budgeten i det fält du står i till framtida månader för den användare.