Nyheter Februari 2018 Digital Byrå

Följ

Varning vid osparade ändringar
När du har varit inne på en kund eller aktivitet och antingen lagt till information eller ändrat något och glömmer att spara får man en varningstext att det finns data som ej är sparad samt en fråga om du vill spara. Även om man ändrat något redigeringsbart i tjänsten och glömmer att spara får man upp varningen.

Behålla information om före detta klienter i Digital Byrå
Nu kommer det finnas möjlighet att se bortkopplade klienter i Digital Byrå. Detta för att behandlingshistoriken och historik på tjänster och aktiviteter ska vara tillgänglig även efter att klienten kopplats bort från byrån. När klientlistan öppnas är den filtrerad på Kopplade klienter men det är enkelt att filtrera listan på Alla eller bara Bortkopplade.

Egen tjänst på Leverantörsfakturor - Ny tjänst
Nu finns möjligheten att välja Egen tjänst under uppdraget Leverantörsfakturor och då även möjlighet att fritt välja titel på tjänsten.

Ta bort tjänster med massbearbetning
För att enklare kunna ta bort många tjänster finns nu möjligheten att ta bort via massbearbetning.  Funktionen nås genom att markera en eller flera tjänster i tjänstervyn och därefter klicka på massbearbetning över tabellen till höger och välja radera tjänst. Radera tjänst använder ni när tjänsten inte är använd och det inte finns historik på tjänster och aktiviteter som ska sparas.

I de fall ni vill ändra ett uppdrag och behålla historik avslutar ni istället tjänsten genom att sätta ett slutdatum på befintlig tjänst och skapar därefter upp en ny tjänst med de nya förutsättningarna.

Kopiera tjänster till flera klienter med massbearbetning
För att enklare och snabbare kunna lägga upp tjänster finns nu möjligheten att kopiera tjänster till flera klienter samtidigt via massbearbetning. Funktionen nås genom att markera en eller flera klienter i klientlistan och därefter klicka på Massbearbetning över tabellen till höger och välja att lägga till tjänster. Därefter väljer man ifrån vilken klient man vill kopiera tjänster. De tjänster som påverkas av bolagsform; Årsvis momsuppdrag och uppdraget inkomstdeklaration kommer inte gå att välja när du kopierar från en bolagsform till en annan. Vill man kopiera dessa tjänster får man göra det mellan samma bolagsformer.

Filtrering på bolagsform
För att förfina möjligheten till att filtrera fram klienter i klientlistan går det här nu även att filtrera på klientens bolagsform.

Detta blir en användbar funktion när man vill masskopiera tjänster till flera klienter samtidigt från ett bolag. Då uppdraget Årsvis moms och inkomstdeklaration påverkas av bolagsform och därför måste kopieras från samma bolagsform som det ska kopieras till. Filtrering på bolagsform är tillgänglig under utökad sökning.