Lön Plus - Skapa mall för nyanställda

Följ

Obs! Denna funktion finns endast i programversionen Fortnox Lön Plus.

För att förenkla processen med att lägga in nya anställda i ditt löneprogram, finns det möjlighet att skapa en mall för nyanställda som du kan använda dig av när du lägger in nyanställda. Detta förenklar och säkerställer att du lägger upp rätt information på dina anställda.

Mallen skapas utifrån en redan befintliga anställd i ditt företag. Genom att använda dig av en mall är du säker på att alla uppgifter följer med och att du redan från början får med dig rätt inställningar och minimerar tiden det tar att lägga upp en ny anställd i ditt företag.

Skapa mall utifrån befintlig anställd

1. För att skapa en mall utifrån en redan befintlig anställd i ditt företag går du till Register som du finner längst upp till höger i programmet och sedan väljer du Personal.

2. Välj en anställd i listan som du vill kopiera och klicka dig in på den anställdes personalkort.

3. I den nya dialogrutan som öppnas väljer du att ge din mall en benämning.

4. Efter du gett din mall en benämning, klicka på Spara.

När du har skapat dig en mall utifrån en anställd kan du använda den när du lägger upp en ny anställd.

Du kan så klart skapa flera mallar om du skulle behöva. När du väljer att skapa en ny anställd från en mall har du möjlighet att välja mellan de mallar du eventuellt har skapat. Du får även ett förslag på Anställnings-ID. Som default föreslås numret efter senaste skapade anställd. Det går att justera så länge du inte väljer ett redan befintligt Anställnings-ID.

Om du skulle vilja radera en redan skapad mall kan du även göra det i den dialog som öppnas när du väljer Skapa ny från mall. Den mall som du valt i dialogen när du klickar på Radera är då den mall som raderas.

Uppgifter som inte följer med när du skapar en ny anställd via mall:

• Personnummer
  • Förnamn
  • Efternamn
  • Postadress
  • Postadress 2
  • Postnummer
  • Ort
  • Land
  • Telefon
  • Mobiltelefon
  • E-postadress
  • Infotext
  • Clearingnummer
  • Bankkontonummer
  • Anställd (Datum)
  • Slutat (datum)
  • Anställd t. o. m. (datum)
  • Jämkningsbelopp
  • Semesterdagar
  • Total semesterlön
  • Rörliga tillägg
  • Förskottssemester i kronor
  • Ingående saldon