Lön Plus - Guide för att registrera representation

Följ

Obs! Denna funktion finns endast i programversionen Fortnox Lön Plus.

För att underlätta registrering av Utlägg, Resor, Bilersättning och Representation kan du använda dig av en guide i kalendariet. Guiden hjälper dig att få med allt som behövs för respektive händelse.

Löneadministratören kan använda sig av dessa guider i kalendariet men kan också ställa in så att en användare med Personlig Lön har tillgång till guiden för Representation som är den enda guiden som är möjlig att göra tillgänglig. Övriga guider är endast för användare av Fortnox Lön Plus.

Skapa resa

1. För att använda dig av guiden för utlägg går du in under fliken Kalendarium i Lön och väljer en den aktuella anställde som du ska registrera utlägget på.

2. Klicka sedan på knappen Guider.

3. I dialogrutan som öppnas så väljer du guiden för representation.

4. Klicka sedan på starta.

5. I Steg 1. Inköpsställe/Restaurang anger du:
* Datum
* Representationstyp. Här kan du välja mellan:

• Extern, lunch/middag
  • Representation, enkel förtäring
  • Intern
  • Gåva

* Restaurangen/inköpsstället som besöktes
* Antalet deltagare

6. Välj sedan att klicka på Nästa.

7. I Steg 2. Belopp anger du belopp för:
* Mat och alkoholfritt
* Starköl
* Vin och sprit
* Valutakurs
* Varav moms

8. Välj sedan att klicka på Nästa.

9. I det sista steget, 3. Sammanfattning, ser du resultatet av den registrerade representationen. Skulle något vara fel kan du välja att klicka på knappen Föregående för att gå tillbaka till det steg där du vill registrera om.

10. När du är nöjd med din registrering väljer du att klicka på Slutför, längst ner till höger i guidens ruta.

11. I kalendern ser du nu en markering för att det har skett en representation på aktuellt datum och du ser en sammanfattning av representationen under kalendern om du markerar den aktuella dagen.

Vill du läsa mer om representation hos Skatteverket, klicka här

Vill du läsa mer om traktamenten och andra kostnadsersättningar hos Skatteverket, klicka här.