Lön Plus - Guide för att registrera bilersättning

Följ

Obs! Denna funktion finns endast i programversionen Fortnox Lön Plus.

För att underlätta registrering av Utlägg, Resor, Bilersättning och Representation kan du använda dig av en guide i kalendariet. Guiden hjälper dig att få med allt som behövs för respektive händelse.

Löneadministratören kan använda sig av dessa guider i kalendariet.

Skapa bilersättning

1. För att använda dig av guiden för utlägg går du in under fliken Kalendarium i Lön och väljer en den aktuella anställde som du ska registrera bilersättningen på.

2. Klicka sedan på knappen Guider.

3. I dialogrutan som öppnas så väljer du guiden för bilersättning.

4. Klicka sedan på starta.

5. I Steg 1. Typ av bil anger du om det är Privatbil, Tjänstebil eller Tjänstebil diesel.

6. Välj sedan att klicka på Nästa.

7. I Steg 2. Datum & resmål anger du:
* Datum för resan
* Besökt - Vem du besökte.

8. Välj sedan att klicka på Nästa.

9. I Steg 3. Resan längd anger du antal kilometer för resan.

10. Välj sedan att klicka på Nästa.

11. I det sista steget, 4. Sammanfattning, ser du resultatet av den registrerade bilersättningen. Skulle något vara fel kan du välja att klicka på knappen Föregående för att gå tillbaka till det steg där du vill registrera om.

12. När du är nöjd med din registrering väljer du att klicka på Slutför, längst ner till höger i guidens ruta.

Vill du läsa mer om traktamenten och andra kostnadsersättningar hos Skatteverket, klicka här.