Inget värde på lönebeskedet

Följ

Jag har ett schema på en anställd men får inget värde när jag förhandsgranskar lönebeskedet, vad kan vara fel?

Om du har skapat dig en lönekörning och upptäcker då du förhandsgranskar lönebeskeden att vissa anställdas lönebesked saknar värde, beror det på att en inställning på den anställde saknas.

Lösning:

1. Klicka på inställningar längst upp till höger och välj inställningarna för Lön.

2. Välj att titta på inställningarna för Avtal för Arbetare - Allmänt eller Avtal för Tjänstemän - Allmänt, beroende på vad din anställd tillhör för personalkategori.

3. Under dessa inställningar finns en JA/NEJ fråga för Automatisk schematid. Om denna står på NEJ anpassas inte schemat efter personalkortet.

4. Ändra den till JA, så tillämpas schemat.

5. Om lönebeskedet redan är skapat, behöver man efter ändringen, gå in på lönebeskedet på nytt och klicka på Återskapa lönebesked längst upp till höger och då uppdateras lönebeskedet enligt de nya uppgifterna.