Semester utan tillägg

Följ

Jag får endast ett avdrag för semester men inget tillägg, vad är fel?

Om du arbetar med semester i Fortnox Lön och upptäcker på en anställds lönespecifikation så kommer endast avdraget för semester med, men inte semestertillägget, beror det i de flesta fall på att det saknas en sysselsättningsgrad för semester på den anställda.

Lösning - Sammalöneregeln:

1. Välj att klicka på register upp till höger i programmet och öppna registret Personal.

2. Klicka dig in på den aktuella anställda och fliken semester.

3. Fyll i sysselsättningsgraden för Betalda och Sparade dagar.

4. Om lönebeskedet redan är skapat behöver man, efter ändringen, klicka på Återskapa lönebeskedet längst uppe till höger inne på det aktuella lönebeskedet. Då uppdateras lönebeskedet enligt nya uppgifter.

Lösning - Procentregeln:

1. Välj att klicka på Register uppe till höger i programmet och öppna registret Personal.

2. Klicka dig in på den aktuella anställda och till fliken semester.

3. Fyll i Lön per dag på Betalda och Sparade dagar.

4. Om lönebeskedet redan är skapat behöver man, efter ändringen, klicka på Återskapa lönebeskedet längst upp till höger inne på det aktuella lönebeskedet. Då uppdateras lönebeskedet enligt nya uppgifter.