Felsökningsguide - Semester utan tillägg

Avdrag men inget tillägg

Fråga: Jag får endast ett avdrag för semester men inget tillägg, vad är fel?

Om du arbetar med semester i Fortnox Lön och upptäcker på en anställds lönespecifikation så kommer endast avdraget för semester med, men inte semestertillägget, beror det i de flesta fall på att det saknas en sysselsättningsgrad för semester på den anställda.

Lösning - Sammalöneregeln

1. Klicka på Register uppe till höger i programmet, sedan Personal.

2. Klicka dig in på den aktuella anställda och fliken Semester.

3. Fyll i sysselsättningsgraden för Betalda dagar och Sparade dagar.

4. Om lönebeskedet redan är skapat behöver man, efter ändringen, klicka på Återskapa lönebeskedet längst uppe till höger inne på det aktuella lönebeskedet. Då uppdateras lönebeskedet enligt nya uppgifter.

Lösning - Procentregeln

1. Klicka på Register uppe till höger i programmet, och sedan Personal.

2. Klicka dig in på den aktuella anställda och till fliken Semester.

3. Fyll i Lön per dagBetalda dagar och Sparade dagar.

4. Om lönebeskedet redan är skapat behöver man, efter ändringen, klicka på Återskapa lönebeskedet längst upp till höger inne på det aktuella lönebeskedet. Då uppdateras lönebeskedet enligt nya uppgifter.