Fortnox Användarstöd

De fem vanligaste frågorna - Leverantörsfaktura

Fråga: Hur “kvittar” man en faktura mot en kreditfaktura?

Svar: Har kreditfakturan samma belopp som originalfakturan och är skapad utifrån originalfakturan får du upp en fråga om du vill kvitta fakturan, följ stegen så lägger de sig som slutbetalda och bokar bort varandra. 

 

Fråga: Hur fungerar utbetalning med betalfil?

Svar: Här beror det på lite om man använder sig utav det automatiska flödet eller det manuella.

Har du det automatiska flödet kan du markera de fakturor du vill betala, klicka på Skicka betalfil nere till höger. I nästa steg kan du korrigera betaldatum och belopp att betala. När allt är klar i denna vy klickar man på Skicka fil nere till höger och då skickas denna fil per automatik till er Internetbank. Betalfilen behövs godkännas på banken.

Har man det manuella flödet är det i princip samma sak bara att när man klickar på Skapa fil laddas det ner en fil på er dator som ni sedan ska ladda upp på internetbanken.

Läs mer om bankkopplingar här: Koppla Fortnox till din bank

 

Fråga: Kan man registrera leverantörsfakturor med annan valuta?

Svar: Det kan man göra. Antingen kan man förinställa på leverantören i leverantörsregistret vilken valuta som skall tillämpas. Det går även att korrigera och ändra valutan när man lägger upp leverantörsfakturan.

Läs mer här: Leverantörsfaktura med utländsk valuta

 

Fråga: Vart lägger jag in motkonton på mina leverantörer?

Svar: För att lägga till ett fördefinierat motkonto klickar du på Register - Leverantörer och öppnar sedan upp den leverantör som du vill lägga till ett konto på. Under fliken Bokföringsuppgifter har du ett fält där du fyller i vilket konto du vill ska föreslås när du skapar en faktura med den leverantören.

 

Fråga: Hur kan jag koppla en bild till fakturan?

Svar: När bilden finns uppladdad eller inskickad till Fortnox så kommer den presenteras i lagringsutrymmet när du skapar en ny leverantörsfaktura. Klicka på den oranga ikonen till höger i programmet och välj att koppla bilden till verifikationen eller leverantörsfakturan genom att klicka på Koppla nere till höger.