De fem vanligaste frågorna - Lön

Fråga: Hur skapar jag en lönekörning?

Svar:Hur du skapar en lönekörning samt vad du behöver tänka på kan du läsa om här.

Fråga: Ska göra ett semesterårsavslut, hur gör jag?

Svar:Du skapar ett semesteråsavslut under fliken Semesterberedning. Läs mer om hur du gör ett semesteråsavslut här.
Du kan även få hjälp med vad du behöver tänka på i Checklista vid semesteråsavslut, som du hittar här.

Fråga: Hur har programmet kommit fram till dessa semester beloppen?

Svar:Hur programmet beräknar semestern kan du läsa mer om här.

Fråga: Massuppdateringen av hur man ska skicka sitt lönebesked?

Svar:Nu anges hur lönebeskedet skickas på varje anställd i personalregistret, istället för vid varje lönekörning. Du behöver göra en massuppdatering innan du kan skapa lönen efter uppdateringen. Du hittar sedan  inställningarna i personalregistret och har möjlighet att göra en massuppdatering av inställningen under Lönekörning - Ändra typ av lönebesked.

Publicera lönebesked har bytt namn till digitalt lönebesked. Väljer du att dina anställda ska få sina lönebesked digitalt så behöver du ange deras personnummer och e-postadress. Sen hittar de anställda sina lönebesked i vår app eller på fortnox.se.

Väljer du lönebesked via PDF kan du själv spara ner eller skriva ut den till dina anställda. Läs mer här.

Fråga: Kan jag ändra eller kolla hur en löneart räknar?

Svar: Under Register - Koder och lönearter kan du se hur formeln på en löneart räknas ut. Du kan även här ändra formeln. Läs mer här.