De fem vanligaste frågorna - Lön

Fråga: Hur skapar jag en lönekörning?

Svar: Hur du skapar en lönekörning samt vad du behöver tänka på kan du läsa om här:Skapa lönekörning

Fråga: Ska göra ett semesterårsavslut, hur gör jag?

Svar: Du skapar ett semesteråsavslut under fliken Semesterberedning. Läs mer om hur du gör ett semesteråsavslut här: Skapa semesterberedning.
Du kan även få hjälp med vad du behöver tänka på i vår Checklista vid semesterårsavslut.

Fråga: Hur har programmet kommit fram till dessa semesterbelopp?

Svar: Hur programmet beräknar semestern kan du läsa mer om här: Semesterberedning - förklaringar och uträkningar

Fråga: Kan jag ändra hur man ska skicka lönebesked till de anställda på alla samtidigt?

Svar: I personalregistret ser du hur respektive anställd får sitt lönebesked, och har möjlighet att göra en massuppdatering av inställningen under Lönekörning - Ändra typ av lönebesked.

Väljer du att dina anställda ska få sina lönebesked digitalt så behöver du ange deras personnummer och e-postadress. Sen hittar de anställda sina lönebesked i vår app eller på fortnox.se.

Väljer du lönebesked via PDF kan du själv spara ner eller skriva ut den till dina anställda.
Läs mer här: Skapa lönekörning - Skriv ut lönebesked

Fråga: Kan jag ändra eller kontrollera hur en löneart räknar?

Svar: Under Register - Koder och lönearter kan du se hur formeln på en löneart räknas ut. Du kan här även ändra formeln. Läs mer här: Skapa/kopiera löneartstabell