Fortnox Användarstöd

Attestera verifikationer via mobilen

OBS! Denna information är endast aktuell för dig som arbetar i Fortnox via webbläsaren i dina mobila enheter. 

Vill du slippa logga in på Fortnox via din dator eller kanske inte har möjlighet att sitta vid din dator när det är dags att attestera dina verifikationerna, kan du också göra det på ett enkelt sätt via din mobiltelefon. Du öppnar webbläsaren på mobilen och loggar sedan in i Fortnox som vanligt. 

1._Logga_in.png

 

Notiser i mobilen

Om du arbetar med bokföringsattest och har verifikationer som inväntar attest så kommer du redan från startsidan att få en notis om detta dels som en indikation längst upp i form av en notis men också via notiscentret på startsidan.

2._Lobbyn.png

 

Klickar du på notisen kommer du direkt till verifikationslistan och kan där ifrån välja att gå in på dina verifikationer för att kontrollera dem och attestera dem.

 

Verifikationer i mobilen

Du kan också välja att gå via det gröna molnet uppe till vänster i menyn och sedan välja verifikationer.

3._Meny_med_notisindikation.jpg

Filter

Verifikationslistan kan du sortera på olika filter. Det innebär att du kan välja att endast visa de verifikationer som inväntar attest och på så sätt lättare komma åt dem. 

4._Verifikationslistan_med_filtersortering_markerad.png

 

5._Val_av_filter_i_verlistan.png

6._Verlistan_visar_endast_ej_attesterade.png

Attestera verifikationer

För att attestera en verifikation väljer du att klicka på den aktuella verifikationen och kontrollerar den och dess eventuella kopplade underlag innan du scrollar längst ner och där kan välja att attestera den. 

7._Attestera_ver.png

När du klickat attestera på den aktuella verifikationen får du en notis längst ner i mobilvyn.

8._Notis_p__ver_attesterad.png

Med möjligheten att välja att visa verifikationer enligt olika filterval, kan du även välja att bara visa de verifikationer som är attesterade.

9._Verlista_visar_endast_attesterade_ver.png