Registrera dagskassa via mobilen

Följ

Istället för att registrera din dagskassa via datorn kan du på ett väldigt enkelt sätt göra det direkt via din mobiltelefon. Du öppnar upp webbläsaren i din mobiltelefon och loggar in i Fortnox som vanligt. Du kommer då till nedanstående vy där du klickar på menyn ute till vänster och sedan på menyalternativet "Ny bokföringspost". För att det ska vara möjligt att registrera din dagskassa via din mobil så behöver du behörighet till Registrera dagskassa.

Här kommer du se dina dagskassor som du har skapat i fullversionen av Fortnox. Du kan inte skapa nya dagskassor i mobilversionen, utan för att de ska synas i mobilversionen måste du först skapa dem i fullversionen av Fortnox.

Du väljer vilken dagskassa det är du ska lägga upp och klickar på den i vänsterspalten. När du gjort detta kommer du till denna vy.

Överst i valet att registrera en dagskassa har du en möjlighet att antingen ta en bild på din dagskassa eller ladda upp en redan befintlig bild ifrån ditt bildbibliotek på din mobil. Bilden laddas inte upp på Fortnox förrän du väljer att bokföra din dagskassa som du registrerar eller väljer att endast ladda upp bilden.

Tar du en bild med kameran på din mobil, kan du välja att antingen använda den du tagit eller ta bort den och ta en ny bild. Det är också möjligt att bara ta en bild och sedan ladda upp din bild för att koppla den vid ett senare tillfälle, utan att registrera färdigt din dagskassa.

När du väljer att registrerar din dagskassa väljer du bokföringsdatum. Klicka på datumfältet och välj datum.

När du fyller i dina siffror och klickar på ett av fälten så markeras hela beloppet automatiskt och när du börjar fylla i dina siffror så raderas det som står från början och dina aktuella siffror läggs in. (När du klickar i fälten för att fylla i dina siffror så öppnas tangentbordet i din telefon och där får du välja fram siffror, då det öppnas per automatik med bokstäver först.)

När du fyllt i din dagskassa väljer du att klicka på bokför. Du kan också välja att endast klicka på alternativet Ladda endast upp bild om det bara är bilden som ska laddas upp för att kopplas vid ett senare tillfälle.

Om du bokför din dagskassa så skapas det en verifikation och du får en notis direkt i telefonen när verifikationen har skapats.

Den verifikation som skapades ifrån din dagskassa kan du direkt se i din mobiltelefon. För att se verifikationen som skapades utifrån din dagskassa klickar du på molnet längst upp till vänster och klickar sedan på verifikationer.

I verifikationslistan kan du dels använda dig av sökfältet som du finner längst upp. I det fältet kan du söka efter verifikationsnummer eller beskrivning.

Det finns även ytterligare alternativ för att sortera eller minska antalet verifikationer som du ser i din verifikationslista för att på så sätt göra det lättare att hitta den aktuella verifikation som du letar efter.

Du kan även sortera din verifikationslista på om du vill se alla verifikationsserier eller enbart en specifik.

Om du arbetar med bokföringsattest kan du sortera på olika filter i listan.

Vill du läsa mer om bokföringsattest i mobiltelefonen klickar du här

Du kan även välja att sortera listan utifrån verifikationsnummer, beskrivning eller bokföringsdatum.