Fortnox Användarstöd

Registrera dagskassa i Fortnox Bokföring i mobilen

 OBS! Denna information är endast aktuell för dig som arbetar i Fortnox via webbläsaren i dina mobila enheter. 

Istället för att registrera dagskassor via datorn kan du på ett väldigt enkelt sätt göra det direkt via din mobiltelefon. Du öppnar upp webbläsaren i din mobiltelefon och loggar in i Fortnox som vanligt. Du kommer då till nedanstående vy där du klickar på menyn ute till vänster och sedan på menyalternativet Ny bokföringspost. För att det ska vara möjligt att registrera dagskassa via din mobil så behöver du behörighet till Registrera dagskassa

 

1._Startvy.png

 

2._Ny_bokf_ringspost.png

 

Här kommer du se dina dagskassor som du har skapat i fullversionen av Fortnox. Du kan inte skapa nya dagskassor i mobilversionen, utan för att de ska synas i mobilversionen måste du först skapa dem i fullversionen av Fortnox.

 

3._V_lj_dagskassa_att_registrera.png

 

Du väljer vilken dagskassa det är du ska lägga upp och klickar på den i vänsterspalten. När du gjort detta kommer du till denna vy.

4._Ta_bild_p__dagskassa.png

Överst i valet att registrera en dagskassa har du en möjlighet att antingen ta en bild på din dagskassa eller ladda upp en redan befintlig bild ifrån ditt bildbibliotek på din mobil. Bilden laddas inte upp på Fortnox förrän du väljer att bokföra din dagskassa som du registrerar eller väljer att endast ladda upp bilden. 

5._Ta_bild_eller_v_lj_bildbibliotek.png

 

Tar du en bild med kameran på din mobil, kan du välja att antingen använda den du tagit eller ta bort den och ta en ny bild. Det är också möjligt att bara ta en bild och sedan ladda upp din bild för att koppla den vid ett senare tillfälle, utan att registrera färdigt din dagskassa.

6._Tagen_bild_p__dagskassa.png

När du väljer att registrera din dagskassa väljer du bokföringsdatum. Klicka på datumfältet och välj datum.

 

7._V_lja_bokf_ringsdatum.png

 

När du fyller i dina siffror och klickar på ett av fälten så markeras hela beloppet automatiskt och när du börjar fylla i dina siffror så raderas det som står från början och aktuella siffror läggs in. (När du klickar i fälten för att fylla i dina siffror så öppnas tangentbordet i din telefon och där får du välja fram siffror, då det öppnas per automatik med bokstäver först.)

8._Fylla_i_siffror.png

När du fyllt i dagskassan klickar du på Bokför. Du kan också välja att endast klicka på alternativet Ladda endast upp bild om det bara är bilden som ska laddas upp för att kopplas vid ett senare tillfälle.

9._Bokf_ra_dagskassa_endast_ladda_upp_bild.png

 

Om du bokför dagskassan så skapas det en verifikation och du får en notis direkt i telefonen när verifikationen har skapats.

 

10._Notis_p__bokf_rd_dagskassa.png

Den verifikation som skapades ifrån din dagskassa kan du direkt se i din mobiltelefon. För att se verifikationen som skapades utifrån din dagskassa klickar du på molnet längst upp till vänster och klickar sedan på Verifikationer

 

11._G__till_verifikationer.png

 

I verifikationslistan kan du dels använda dig av sökfältet som du finner längst upp. I det fältet kan du söka efter verifikationsnummer eller beskrivning.

12._S_kning_i_verifikationslistan.png

14._S_kresultat_i_verlistan.png

 

Det finns även ytterligare alternativ för att sortera eller minska antalet verifikationer som du ser i din verifikationslista för att på så sätt göra det lättare att hitta den aktuella verifikation som du letar efter.

Du kan även sortera din verifikationslista på om du vill se alla verifikationsserier eller enbart en specifik.

15._V_lja_verserie_att_se_i_verlistan.png

Om du arbetar med bokföringsattest kan du sortera på olika filter i listan.

16._Sortera_p__filter_i_verlistan.png

Här kan du läsa mer om bokföringsattest i mobiltelefonen. 

Du kan även välja att sortera listan utifrån verifikationsnummer, beskrivning eller bokföringsdatum.

 

17._Sortera_p__bokf_ringsdatum_m.m..png