Attestera verifikationer

Följ

För att attestera den bokföring som gjorts klickar du på Bokföring i huvudmenyn och kommer då direkt till verifikationslistan där du ser samtliga verifikationer. Du kan även sortera listan om du vill visa enbart de som ej attesterats eller enbart de som har attesterats. Det finns också möjlighet att sortera listan efter de verifikationer som har status ej klara.

Klicka på en verifikation i listan för att kontrollera uppgifterna på den. Längst uppe till vänster ser du om verifikationen har attesterats eller inte. För att attestera klickar du på knappen Attestera som du hittar längst nere till höger.

På vissa verifikationer kan det stå "Ej för attest" vilket innebär att verifikationen är skapad i en verifikationsserie där det inte har valts någon attestant i inställningarna.

Vill du attestera flera verifikationer samtidigt markerar du dem i verifikationslistan och klickar sedan på knappen Attestera nere i programmets högra hörn. Markerar du den översta bockrutan kommer samtliga verifikationer i listan att markeras.