Behörigheter för Bokföring - Attest & Läs

Följ

För att en användare ska kunna bokföringsattestera verifikationer krävs licens för Bokföring - Attest & Läs. För att tilldela licens klickar du på ditt företagsnamn uppe till höger i programmet, välj alternativet Administrera användare och klicka sedan på ikonen för Bokföring - Attest & Läs vid den/de användare som ska få tillgång till programmet.

Du kan ge en användare behörighet för Bokföring - Attest & Läs både för verifikationer och för Leverantörsfakturor. Ger du tillgång till verifikationer kommer du få välja om användaren ska få se samtliga verifikationsserier eller enbart de som han/hon ska attestera enligt inställningarna. Har användaren redan en licens för Fortnox Bokföring kommer du inte kunna avmarkera behörigheten "Se samtliga verifikationsserier".

Ger du tillgång till leverantörsfakturor innebär det att användaren kommer kunna se de fakturor som skapats men han/hon kommer inte kunna redigera några uppgifter. Du kommer även att få frågan om du vill ge användaren tillgång till de rapporter som tillhör bokföringsprogrammet.