Inställningar - Order, Fakturering - Registreringsvy

Följ

Registrering av offert/order/kundfakturor
Gå till Inställningarna uppe i högra hörnet och välj sedan Fakturering - Registreringsvy för att välja vilken typ av information du vill ska visas när du skapar en offert, order eller faktura.

Om du aktiverar funktionen för lagersaldokontroll innebär det att du kommer få upp ett varningsmeddelande om du försöker leverera ett högre antal artiklar än vad som finns i lager. Observera att artiklarna måste vara märkta som lagervaror för att meddelandet ska visas.

Vill du använda dig av OCR-nummer så aktiverar du det här. Du kan även välja hur du vill att dina priser ska avrundas och om du vill att dina priser ska visas inklusive moms eller exklusive moms.

Har du en generell fakturaavgift eller fraktavgift ställer du in det här. Du kan även välja hur många decimaler du vill visa i fältet för antal. Om du till exempel vill kunna fakturera 1,5 timmes arbete behöver du ställa in 1 decimal i fältet för antal.

Registrering av kontantfakturor
Om du vill skapa kontantfakturor kan du välja vilken betalmetod som ska ligga som förvald, antingen kontant eller kortbetalning. För att kunna skapa en kontantfaktura behöver du även ha lagt upp en kund i ditt kundregister som du till exempel döper till kontantkunden. Det nummer du fyller i fältet Kundnummer är det som kommer vara förvalt när du skapar kontantfakturor. Här fyller du alltså i det kundnummer som din kontantkund har. Om du väljer att de kunder som du skapar kontantfakturor till ska läggas upp i ditt kundregister automatiskt kommer de få nästa lediga kundnummer. På detta sätt bygger du alltså upp ditt kundregister allt eftersom nya kontantfakturor skapas. Avsluta med att spara inställningarna.