Artiklar i affärsmöjlighet

Följ

Här kan du samla dina artiklar (varor och tjänster) i ett register, vilket ger dig en enkel och tydlig ordning på dina artikeluppgifter. Du kan ha ett obegränsat antal artiklar registrerade i registret. Det är lätt att söka efter ett specifikt artikelnummer eller en artikelbenämning. Du kan enkelt lägga till, ta bort eller redigera dina artiklar när du vill.

Lägg till artikel

1. Gå till Affärsmöjligheter - Artiklar. Klicka på knappen Skapa ny.

2. Skriv in uppgifter om artikeln. Fälten Artikelnummer och Benämning är obligatoriska. Tänk på att ju fler uppgifter du lägger in från början, desto mindre behöver du ange varje gång du lägger in artikeln på en affärsmöjlighet och senare eventuellt order och faktura. Du kan när som helst gå in och ändra eller komplettera uppgifterna genom att klicka på aktuell artikel i registret. Klicka på Spara när du är klar.

Stafflingar

Du kan lägga in stafflingar på artikeln om du vill att kunderna ska få en sorts "mängdrabatt". Exempel: En artikel kostar 150 kronor, men om du köper fler än tio kostar de 140 kronor/st.

Klicka på ikonen Staffling som ligger till höger om prislistan inne på artikelkortet. Där lägger du sedan in mängd och pris i listan. Se exempel till höger.

Ta bort artikel

1. Gå till Register - Artiklar. Klicka på den artikel i listan som du vill ta bort. Du ser nu alla detaljer om artikeln.

2. Klicka på knappen Radera. Du får frågan om du verkligen vill ta bort artikeln. Klicka på OK. Automatiskt hamnar du i artikelregistret och den borttagna artikeln finns inte längre kvar.

Obs! Om den aktuella artikeln finns registrerad på en eller flera kundfakturor kommer ett meddelande upp om att det finns fakturor registrerade med artikeln på. Artikeln kan då inte tas bort.

Lista artiklar

Klicka på Affärsmöjligheter - Artiklar. Listan visar artikelnummer, benämning, Kalkylkostnad, i lager, lagervärde, samt en kolumn som varnar för lågt lagersaldo.

Sök artikel

I vyn Affärsmöjligheter - Artiklar kan du söka efter en viss artikel eller en grupp av artiklar genom att skriva in en fritext och klicka på knappen Sök. Denna funktion kan vara bra om du t ex vill göra ett urval och söka efter alla artiklar vars artikelnummer börjar på samma siffra/bokstav eller liknande.

Tips! För att underlätta sökningen kan du använda *. Om du t ex vill söka efter alla artiklar vars benämningar slutar på "skruv" skriver du *skruv och klickar på knappen Sök. Om du istället vill söka efter alla artiklar som börjar med artikelnummer "1" skriver du 1*.