Arbetsgång vid e-postutskick

Följ

Om du vill göra ett utskick till samtliga eller delar av dina företag och kontakter i Fortnox CRM Säljstöd använder du dig av funktionen Grupp-e-post.

I rullgardinsmenyn Mallar/skickade kan du välja vilken mall du vill använda. Du kan använda någon av de befintliga standardmallarna eller skapa egna mallar under Inställningar - Mallar - Epost.

2. Ange avsändarens namn, till exempel ditt företagsnamn, i fältet Avsändare (Namn), och den e-postadress som ska stå som avsändaradress i fältet Avsändaradress (E-post). Ange ett Ämne som beskriver innehållet.

3. Markera rutan Skapa aktivitet om du vill att utskicket ska synas i historiken under Aktiviteter på de företag och kontakter som ingår i utskicket.

4. Om du vill att utskicket ska göras vid en senare tidpunkt kan du välja Schemalägg utskick. Du får få ange datum och klockslag då du vill att det ska skickas. Se filmen om Schemalagda utskick.

Om du vill gå in och läsa eller redigera ditt schemalagda utskick så finns det i rullgardinsmenyn i fältet Mallar/Utskick. Om du redigerar ett schemalagt utskick, du kanske vill lägga till text eller fler mottagare, så klickar du på knappen Uppdatera när du gjort ändringen. Klicka inte på knappen Skicka, för då skickas det två e-post.

5. Till höger ser du fältet Följ upp öppnade utskick. Kryssa i rutan om du vill ha uppföljning på ditt utskick. Du kan då se statistiken om du klickar på Visa utökad historik och sedan på aktuellt utskick. Se filmen om att Följa upp öppnade utskick.

6. I editorn kan du nu med hjälp av en mall eller på egen hand och på ett snyggt sätt skapa ditt budskap till dina mottagare.

Beskrivning av fält i editorn

7. När du skapat ditt utskick är det dags att välja vilka mottagare som ska få äran att läsa det. Genom att klicka på knappen Utökad sökning eller Avancerad sökning kan du söka fram samtliga eller ett urval av dina företag och kontakter.

I listan visas nu de företag och kontakter som din sökning genererat. De som har en kryssruta framför sitt namn är de som har en e-postadress angiven i fältet E-post på Företags-/Kontaktkortet. Om du håller markören över denna kryssruta kan du kontrollera den angivna e-postadressen. Avmarkera rutan om du inte vill att det ska skickas ett e-post till en viss person.

8. Klicka på knappen Bifoga fil nedanför editor-fältet, så kan du välja en fil att skicka med tillsammans med ditt utskick.

9. Om du vill se hur ditt utskick kommer att se ut kan du Testskicka det innan du skickar ut det till alla dina valda mottagare. Du får då välja vilken adress du vill testskicka till.

När du är klar - klicka på Skicka. Beroende på antal mottagare och systemets belastning kan tiden det tar att göra utskicket variera. Ett e-postmeddelande med en bekräftelse skickas till den adress du angivit som avsändaradress, när utskicket är gjort.