Import av personalregister i Fortnox Lön

Följ

Om du tidigare arbetet med ett annat löneprogram så finns det möjlighet att importera ditt tidigare personalregister in i Fortnox Lön. För att göra denna import i programmet klickar du på Register längst upp till höger och väljer att gå in i ditt personalregister.

När du är inne i ditt personalregister så finner du importen längst upp i programmet. Klicka på Importera personal.

Här öppnas en ny dialog i programmet där du kan välja vilken typ av fil det är du vill importera. De filer du kan importera är en PAXml fil ifrån program så som: Datavara AB, Kontek, Time Zynk, Fogwise, Skovik, Avancit, Timeservices, Qbis, Timeplan, Ferox, Mobigo, Jobbile, Benify, Millnet.

Du kan även importera personal från Visma Lön 300/600. För att göra detta behöver du ta ut en personallista som Excel fil. Därefter behöver du öppna din fil i Excel och spara ner det som en tab separerad fil i formatet .txt.

Du väljer vilken typ av fil det är du vill importera och när du klickat OK, får du bestämma om du vill lägg endast till ny personal, uppdatera befintlig personal eller lägg till ny och uppdatera befintlig personal.

Efter att du har gjort ditt val, klickar du på OK och får då välja vilken fil det är som ska importeras. När du valt din fil så genomförs importen av ditt personalregister och du får en notis när importen är klar.

Därefter kommer du att finna personalen i ditt personalregister i Fortnox Lön.