Inställningar - Digitalt lönebesked

När du skickar lönebeskeden digitalt till de anställda så används den e-post som finns på avsändarens inloggningsuppgifter samt företagets namn. För att ändra inställningar på avsändaren så gör du det under Inställningar, kugghjulet uppe till höger, sedan Lön och Publicera lönebesked.

Digitalt lönebesked
För att kunna skicka ett lönebesked digitalt så behöver man på personalkortet ett personnummer, mailadress samt att Skicka digitalt är valt. Du kan läsa mer om inställningen i Typ av lönebesked.

När du gjort en lönekörning kan du Skicka lönebeskeden digitalt i Fortnox. Den anställde får då ett mail med en länk till lönebeskedet som visas först efter att den anställde loggat in med hjälp av sitt Bank-ID.

Då skapas en användare under Administrera användare. Användaren har inga licenser, utan detta är enbart en användare som kan logga in för att se sitt egna lönebesked. Kikar man i behandlingshistoriken så loggas detta med att det är en intern systemanvändare som skapat denna användare. Detta är för att det sker automatiskt när en person loggar in med Bank-ID.