Kom igång med semester i Fortnox

Följ

När du ska komma igång med semester i Fortnox Lön är det viktigt att se till att semesterinställningarna blir korrekta från början. Beroende på hur ert semesteravtal ser ut skiljer sig inställningarna åt. Nedan hittar du information om de vanligaste semesteravtalen, klicka på någon av länkarna för att läsa mer:

Har du bytt från ett annat löneprogram till Fortnox Lön så behöver du fylla i den semester som den anställde har kvar att plocka utan under det aktuella semesteråret. Hur man gör detta kan du läsa mer om här.

De semesterskuldslistor du tar ut i Fortnox kommer enbart att visa de värden som tjänats in och tagits ut under den period ni använt Fortnox Lön. Intjänade och uttagna dagar som hanterats i ett tidigare program kommer inte tas med i listan. Du får därför komplettera semesterskulden i listan från Fortnox Lön med en semesterskuldslista från det tidigare löneprogrammet. Detta gäller enbart under första semesteråret och om du byter till Fortnox Lön under ett pågående semesterår.

Vill du läsa mer om hur du skapar semesterberedning, klicka här.