Underlätta arbetet med Fortnox Lön Personlig

Vill du att de anställda själva ska kunna rapportera sina avvikelser i form av övertid, semester eller sjukdom? Genom en licens till Fortnox Lön Personlig får de anställda en egen inloggning till delar av löneprogrammet. Med denna licens kommer användaren endast åt sina egna uppgifter.

Registrera i kalendariet

Använder du dig av Lön Personlig kommer du direkt till kalendariet när du klickat på Lön i huvudmenyn. Här börjar du med att välja löneperiod, antingen genom rullgardinsmenyn eller genom att söka fram ett datumintervall manuellt.

När du sökt fram rätt period registrerar du allt som avviker från din ordinarie schematid. Det gör du genom knapparna Frånvaro och Närvaro. Ska du få något tillägg eller avdrag på lönen klickar du istället på knappen Övrigt för att exempelvis registrera ett utlägg.

Läs mer om hur du arbetar i kalendariet här

Klarmarkera löneperioden

Om programadministratören för löneprogrammet har gjort inställningen i personalregistret (Inställningen måste göras per anställd) att du kan klarmarkera dina registreringar kommer du se verktyget Klarmarkera uppe till höger. Det används för att den person som betalar ut lönerna ska veta att du är klar med de registreringar som ska göras för perioden. När du lagt till eventuella avvikelser klickar du på Klarmarkera och väjer fram till och med vilket datum du vill klarmarkera.

Visa lönebesked

Vill du se alla dina lönebesked klickar du på fliken Visa lönebesked. För att se detaljer och skriva ut enskilda lönebesked klickar du på aktuell rad och sedan på knappen Preliminär utskrift.

Visa saldo

Under fliken Visa saldo hittar du information om hur många timmar du har i flextid respektive komptid. Här ser du även aktuella semesterdagar.

Förändra överförda dagar

Det finns en inställning för Lön Personlig som du som löneadministratör kan använda dig av, där du bestämmer om användaren av Lön Personlig ska få möjlighet att förändra dagar som är överförda till lön eller inte. Du hittar inställningen under Inställningar - Lön - Lön Personlig.