Skapa kontrolluppgift

OBS! Från och med löneår 2019 och framåt är fliken Kontrolluppgifter ej synlig. Det är alltså inte möjligt att skapa kontrolluppgifter i programmet, utan det är AGI som gäller.

Läs mer här: Skapa arbetsgivardeklaration AGI

Kontrolluppgifter skulle för varje kalenderår tidigare än 2019 lämnas in av arbetsgivare. Senast den 31 januari året efter kalenderåret skulle kontrolluppgifterna ha kommit in till Skatteverket. Kontrolluppgifterna kan lämnas via filöverföring, genom att manuellt fylla i uppgifterna på Skatteverkets hemsida eller på pappersblankett.

Har du gjort rättningar och behöver skapa om kontrolluppgifterna, se till att samtliga löner från föregående år är utbetalda. Välj rätt löneår och klicka på fliken Kontrolluppgifter och sedan knappen Skapa ny uppe till höger.

Du väljer år och klickar därefter på Skapa. En lista över de personer som kontrolluppgift har skapats på visas. Du kan välja att skriva ut kontrolluppgifterna, och även ett sammandrag eller ett underlag för kontrolluppgifterna. På underlaget ser du vilka lönearter du har använt på personen och var summan har hamnat på kontrolluppgiften. Väljer du att skicka in kontrolluppgifterna som Filöverföring via Skatteverkets hemsida markerar du Skapa KU-fil i Fortnox Lön och klickar på Utför. Du väljer sedan var du vill spara filen som heter KURED.