Skapa kontrolluppgift

Kontrolluppgifter ska för varje kalenderår lämnas in av arbetsgivare. Senast den 31 januari året efter kalenderåret ska kontrolluppgifterna ha kommit in till Skatteverket. Kontrolluppgifterna kan lämnas via filöverföring, genom att manuellt fylla i uppgifterna på Skatteverkets hemsida eller på pappersblankett.

Observera att samtliga löner från föregående år måste vara utbetalda. Klicka sedan på fliken Kontrolluppgifter och den oranga knappen Skapa som du hittar upp till höger.

Du väljer år och klickar därefter på Skapa. En lista över de personer som kontrolluppgift har skapats på visas. Du kan välja att skriva ut kontrolluppgifterna, och även ett sammandrag eller ett underlag för kontrolluppgifterna. På underlaget ser du vilka lönearter du har använt på personen och var summan har hamnat på kontrolluppgiften. Väljer du att skicka in kontrolluppgifterna som Filöverföring via Skatteverkets hemsida markerar du Skapa KU-fil i Fortnox Lön och klickar på utför. Du väljer sedan var du vill spara filen som heter KURED.