Nyheter April 2016

Följ

Fortnox Lön

Collectum

Det finns nu möjlighet att rapportera ITP1 till Collectum från programmet.

ITP 1
Huvudregeln är att anställda tjänstemän som är födda 1979 eller senare har ITP 1.Om företaget har ansökt och beviljats ITP 1 för alla anställda tjänstemän kan ITP 1 gälla för alla, oavsett ålder. Anställda som är under 18 år omfattas inte av ITP-avtalet och arbetsgivaren ska rapportera en nyanmälan först den månad som den anställda fyller 18 år.

Arbetsgivare som har kollektivavtal, antingen genom medlemskap i Svenskt Näringsliv eller annan arbetsgivarorganisation eller genom hängavtal med något PTK-förbund, ska teckna ITP och även tjänstegrupplivförsäkringen TGL för sina tjänstemän.

ITP 1 innehåller
- ålderspension
- sjukpension
- familjeskydd
- återbetalningsskydd

Andra funktioner som har förbättrats:

* Om man inte uppdaterat sin kontoplan med till exempel kostnadskonton för löner, finns det nu ha möjlighet att lägga till/redigera kontoplanen direkt från inställningarna.

* Lönetransaktioner med datumintervall importeras och stöds nu via PAXml import.

* Projekt finns nu med på utskriften av bokföringsunderlag.

Fortnox Offert & Order & Fakturering

I företagsuppgifter har det nu tillkommit en ny flik som heter faktureringsuppgifter, där läggs de uppgifter som Fortnox använder för att fakturera de tjänster som du som kund använder. Här kan man på egen hand redigera informationen för att på så sätt hela tiden ha aktuell information och undvika att fakturor från Fortnox inte leveras till rätt faktureringsadress.

Andra funktioner som förbättrats:

* Fler tecken tillåts i toppdomänen för e-postadresser.