Lämna en påbörjad faktura utan att spara

Följ

Om du skulle vilja lämna en ofärdig offert, order eller faktura för att till exempel gå in och kolla på en artikel i artikelregistret kan du göra det utan att behöva spara innan. När du påbörjar en registrering och sedan går vidare i programmet utan att spara kommer informationen nämligen ligga kvar. När du kommer tillbaka till offerten, ordern eller fakturan kommer du få meddelande om att du har en påbörjad registrering och en fråga om du vill rensa den ifyllda informationen. Observera att du måste ha fyllt i mer än ett fält för att registreringen ska sparas, det räcker alltså inte att till exempel bara ha fyllt i kundnamnet på en faktura för att den ska sparas automatiskt. 


påbörjad_registrering.png


På detta sätt kan du smidigt förflytta dig i programmet utan att behöva vara rädd för att någon information ska gå förlorad. 

Samma funktion finns i alla register så om du skulle börja lägga upp en ny artikel och sedan lämna sidan så kommer informationen finnas kvar nästa gång du klickar på knappen Skapa ny i artikelregistret.