E-faktura

Följ

I Fortnox har du möjlighet att skicka kundfakturor och ta emot leverantörsfakturor med hjälp av EDI, så kallade e-fakturor. EDI står för Electronic Data Interchange och innebär att information skickas elektroniskt mellan företag. Den information som skickas kan vara allt ifrån lagersaldon till leverantörsfakturor. När det gäller e-fakturor skickas de direkt till ett mottagande affärssystem, t.ex. Fortnox.

För att göra det möjligt att skicka och ta emot e-fakturor samarbetar vi med Crediflow AB. Och för att kunna upprätta kopplingen mellan ditt företag och dina kunder och leverantörer samlas dina företagsuppgifter i en EDI-katalog, ett slags adressregister.

Om du i inställningarna väljer att aktivera stöd för e-faktura kan dina kunder och leverantörer söka på ditt företag för att sedan skicka en inbjudan om att börja skicka eller ta emot e-fakturor till eller från ditt företag. Att skicka och ta emot e-fakturor kostar 2,50 kronor/faktura.

Läs mer om inställningarna för e-faktura här, hur du skickar e-fakturor här och hur du tar emot e-fakturor här