Ta bort användare som slutat

Följ

Om en av dina kollegor skulle sluta kan du ta bort användaren från ert Fortnoxprogram genom att klicka på ert företagsnamn uppe till höger och sedan välja alternativet Administrera användare.

Du kommer då till vyn där du redigerar licenser och behörigheter. Observera att du måste vara systemadministratör för att kunna radera en användare. Klicka på den användare som slutat, Linus i nedanstående bild. Du får då upp en mindre ruta där du klickar på knappen Radera för att användaren ska tas bort.

När användaren raderats kommer ni få tillgång till de programlicenser som låg på användaren. Om ni inte ska anställa en ny person som ska arbeta med samma program så kan ni säga upp de licenser som ni inte använder er utav. Det gör ni genom verktyget Säg upp licenser uppe till höger i vyn.