Guide för att uppdatera webbläsare på Mac

Följ

Uppdatera webbläsare på Mac

Eftersom Fortnox program är internetbaserade behöver du tillgång till internet och en webbläsare för att använda programmen. Fortnox fungerar bäst i Google Chrome, men du kan även använda till exempel Safari och Mozilla Firefox. Du väljer själv vilken webbläsare du vill arbeta i, det viktigaste är att du använder den senaste versionen.

De äldre webbläsarna har inte stöd för den nya tekniken som används idag vilket innebär att det bara finns fördelar med att jobba i den senaste versionen av en webbläsare. Det kostar ingenting att installera och dessutom kommer det gå snabbare och vara säkrare för dig att jobba i Fortnox om din webbläsare är uppdaterad.

Om du skulle ha en gammal version av webbläsaren går det snabbt och enkelt att uppdatera till den senaste versionen genom att följa någon av guiderna nedan.

Så installerar du Google Chrome

Nedladdningslänk: https://www.google.se/chrome/browser/desktop/

1. Klicka på "Ladda ned Chrome"

2. Därefter får du godkänna användarvillkoren för Google Chrome och klicka på "Godkänn och installera".

3. När installationsfilen är nerladdad klickar du på den.

4. När installationsfilen har öppnats så väljer du att spara ner Google Chrome bland dina program.

5. Klart!

Så installerar du Safari

Nedladdningslänk: https://support.apple.com/sv_SE/downloads/safari

När det gäller Safari på en Mac dator så är det sedan version 6.0 en del av operativsystemet Mac OSX och kommer att hålla sig uppdaterad genom att du får information om att ny version eller uppdatering finns. Detta sker via Appstore på din Mac dator. Men skulle det vara så att du har valt att inte uppdatera via Appstore kan du så klart välja att ladda ner den senaste versionen och installera den. Välj att använda länken ovan och välj därefter den version som är bäst anpassad efter den version av Mac OSX som du har på din dator.

Så installerar du Mozilla Firefox

Nedladdningslänk: https://www.mozilla.org/sv-SE/firefox/new/

1. Klicka på "Hämta gratis"

Under tiden som installationsfilen laddas hem så får du en kortfattad instruktion på Mozilla Firefox webbsida.

2. När installationsfilen har laddats hem väljer du att klicka på den.

3. När installationsfilen har öppnats så väljer du att spara ner Mozilla Firefox bland dina program.

4. När Firefox är installerat och du startar det första gången så får du välja om du vill importera historik, lösenord, bokmärken och annan data från en tidigare webbläsare.

5. När du gjort ditt val och Firefox öppnas får du även välja om Firefox ska vara din standardwebbläsare eller ej.

6. Klart!