Guide för att uppdatera webbläsare på Windows

Följ

Uppdatera webbläsare på Windows

Eftersom Fortnox program är internetbaserade behöver du tillgång till internet och en webbläsare för att använda programmen. Fortnox fungerar bäst i Google Chrome, men du kan även använda till exempel Internet Explorer och Mozilla Firefox. Du väljer själv vilken webbläsare du vill arbeta i, det viktigaste är att du använder den senaste versionen.

De äldre webbläsarna har inte stöd för den nya tekniken som används idag vilket innebär att det bara finns fördelar med att jobba i den senaste versionen av en webbläsare. Det kostar ingenting att installera och dessutom kommer det gå snabbare och vara säkrare för dig att jobba i Fortnox om din webbläsare är uppdaterad.

Om du skulle ha en gammal version av webbläsaren går det snabbt och enkelt att uppdatera till den senaste versionen genom att följa någon av guiderna nedan.

Så installerar du Google Chrome

Nedladdningslänk: https://www.google.com/intl/sv/chrome/browser/?hl=sv

1. Klicka på knappen “Ladda ned Chrome”

2. Godkänn användarvillkoren och välj om du vill att Google Chrome ska användas som standardwebbläsare och klicka sedan på “Godkänn och installera”.

3. Efter att du godkänt att Google Chrome får användas för att ändra den här datorn är nästa steg att hämta installationsfilen och öppna den. Efter installationen är genomförd klickar du på "Nästa". Härnäst kan du återigen välja om du vill ha Google Chrome som standardwebbläsare eller fortsätta med din ursprungliga webbläsare.

4. Klart!

Så installerar du Internet Explorer

Nedladdningslänk: http://windows.microsoft.com/sv-se/internet-explorer/download-ie

Eftersom Internet Explorer är integrerade i alla datorer som kör Windows operativsystem så är denna installation endast nödvändig att gå igenom om det är så att du sitter kvar i en äldre version av Internet Explorer. Bästa sättet att alltid vara uppdaterad när det gäller versionen av Internet Explorer är att aktivera Windows Update i den dator som du jobbar på. Windows Update kommer se till att alltid hålla windows program uppdaterade och i senaste versionen.

1. Har du inte redan den senaste versionen av Internet Explorer väljer du att klicka på "Ladda ner Internet Explorer 11".

2. Klicka sedan på installationsfilen för att starta installationen.

3. När du väljer att köra installationsfilen får du även först godkänna Internet Explorers villkor.

4. När installationen är klar får du välja om du vill starta om datorn nu eller senare.

5. Klart!

Så installerar du Mozilla Firefox

Nedladdningslänk: https://www.mozilla.org/sv-SE/firefox/new/

1. Klicka på “Hämta gratis”.

2. Klicka på installationsfilen.

3. Klicka på “Installera" så att programmet installeras. (Om du vill göra några ändringar i själva installationen av Firefox så ska du klicka på "Alternativ" innan du klickar på "Installera")

Om du valt att klicka på Alternativ så finns det en del inställningar som du kan välja på innan du klickar på "Installera".

4. När programmet installerats får du välja om du vill importera bokmärken, historik, lösenord och annan data från en tidigare webbläsare. Gör ditt val och klicka sedan på "Nästa".

5. När installationen är färdig startar Firefox och du får då välja om Firefox ska användas som standardwebbläsare.

6. Klart!