Uppsägning av programlicens

Följ

Om du behöver säga upp en programlicens klickar du på ditt företagsnamn längst upp i programmet och väljer därefter att klicka på Administrera användare.

Väl inne under Administrera användare kommer du hitta Säg upp licens längst uppe till höger.

När du klickar på Säg upp licens öppnas ett nytt fönster upp där du ser det antal licenser som ni som företag har för varje program. Här fyller du i det antal licenser som ska sägas upp. Du kommer även att behöva ange en orsak till uppsägningen och har möjlighet att lägga till ytterligare information i meddelanderutan om det är något du vill tillägga. Klicka sedan på nästa.

I sista steget fyller du i den mejladress som bekräftelsen på uppsägningen ska skickas till.

Uppsägning av Fortnox Leverantörsfakturaattest
Tänk på att samtliga leverantörsfakturor behöver slutattesteras innan du säger upp alla licenser för programmet Fortnox Leverantörsfakturaattest.

Vad behöver jag göra när jag avslutar mitt abonnemang om jag har använt Fortnox autogiro
Betalningsuppdrag avslutas inte automatiskt för att man väljer att avsluta sitt abonnemang.

Det är viktigt att man går in på respektive betalningsuppdrag och makulerar det. Därefter skapar man en fil på makuleringarna som man läser in på banken så att de stängs.

Vad behöver jag göra när jag avslutar mitt abonnemang om jag har använt det postala flödet
Om man har använt sig av det postala flödet i programmet, dvs att leverantörsfakturorna har skickats direkt till bankgirocentralen för inscanning och tolkning, då måste man gå in i programmet och stänga av den tjänsten innan uppsägning av bokföringsmodulen samt meddela sina leverantörer vart de ska skicka fakturorna framöver.

Vad behöver jag göra när jag avslutar mitt abonnemang om jag tagit emot e-fakturor
Om du använt e-fakturor i ditt program och har tagit emot e-fakturor från dina leverantörer behöver du innan du säger upp licensen gå in i inställningar och ändra från ja till nej på ta emot e-fakturor.
Se till att alla kopplingar mot leverantörer är tagit bort och kontakta alla dina leverantörer och berätta att du inte längre kan ta emot e-faktura via Fortnox.