Lägg till, se eller ändra dina företagsuppgifter

Följ

För att se eller redigera dina företagsinställningar klickar du på ditt företagsnamn uppe i högra hörnet och väljer sedan alternativet Företagsuppgifter.

Du kommer då in på nedanstående vy där du fyller i dina företagsuppgifter. Börja med att fylla i ditt organisationsnummer och klicka på enter, då hämtas dina företagsuppgifter automatiskt från Bolagsverkets register. Tänk på att ju fler uppgifter du fyller i här desto mer information följer med när du sedan arbetar vidare i Fortnox program och till exempel skapar en offert, order eller faktura.

Obs! Behöver du byta organisationsnummer på ditt företag behöver du kontakta vår support.

Logotyp
Vill du att din logotyp ska skrivas ut när du skapar en offert, order eller faktura laddar du upp den under företagsuppgifter. Du kan antingen leta upp din logotyp på din dator och dra in den över rutan för logotyp eller så klickar du på Ladda upp logotyp under verktygsknappen uppe till höger. Filformatet på logotypen kan antingen vara JPG eller PNG och filens storlek får inte vara större än 2 MB.

Observera att du måste ha en bakgrund för din logotyp, du kan inte ha en genomskinlig bakgrund. Om du till exempel har ditt företagsnamn i svart text utan bakgrund kommer det bli en svart rektangel på alla utskrifter där loggan ska vara. För att få en vit bakgrund kan du öppna din logotyp i ett bildredigeringsprogram, till exempel Paint. När du öppnat bildfilen i Paint läggs det automatiskt en vit bakgrund under logotypen. Spara filen och ladda upp den som vanligt i programmet så kommer logotypen att visas korrekt på alla utskrifter och i lobbyn.

Betaluppgifter
Under blocket Betaluppgifter fyller du i ditt företags Bankgiro, Plusgiro, BIC och IBAN. Det är viktigt att du har rätt betaluppgifter ifyllda för att dina in- och utbetalningar ska kunna genomföras.

Skatteuppgifter
Om ditt företag är godkänt för F-skatt har du möjlighet att fylla i det under blocket Skatteuppgifter. Det innebär att texten Godkänd för F-skatt kommer skrivas ut i sidfoten på dina offerter, order och fakturor. Under skatteuppgifter fyller du även i ditt VAT-nummer som används när du handlar varor med företag i andra EU-länder. Du kan också fylla i det SNI-nummer som gäller för den bransch som ditt företag verkar i.

När du fyllt i dina företagsuppgifter avslutar du med att klicka på knappen Spara nere till höger i vyn.